Ben je van plan om een viervoeter in huis te nemen? Dan zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten. Wij geven je graag een aantal tips over het opvoeden van je pup! Denk bijvoorbeeld aan de eerste fase wanneer je viervoeter nog een puppy is, wat heeft je puppy nodig, hoeveel aandracht vraagt hij of zij? Dit zijn dingen die je allemaal moet gaan ontdekken wanneer je een puppy in huis neemt. Iedere pup is anders en dat maakt het extra leuk maar ook extra uitdagend. 

Ruim alles goed op

Puppy's ontdekken voorwerpen door erop te bijten… Laat dus geen voorwerpen rondslingeren die de puppy kan vernietigen, opeten, enz. Bijvoorbeeld kinderspeelgoed goed opbergen, breekbare spullen op veilige hoogte plaatsen, kabels goed wegwerken/aftappen. Uw puppy mag in geen geval onbeheerd in huis worden achtergelaten. Het zal niet de eerste puppy zijn die op de afstandsbediening  bijt, een speeltje inslikt of een hap uit een deurmat neemt.

Rustig aan

Laat uw puppy eraan wennen. Alles is nieuw en uw hond zal veel nieuwe indrukken krijgen. Het kan best leuk zijn, dus zorg ervoor dat het  de rest van de tijd binnenshuis soepel verloopt. Laat niet meteen allerlei mensen bij u langskomen of uw kinderen erbij betrekken. Geef je puppy de ruimte om te verkennen, te zien en te snuffelen. Als er andere dieren in huis zijn, laat ze elkaar leren kennen, geef ze  de ruimte en forceer ze niet. Het is het beste om de hond eerst buiten op neutraal terrein voor te stellen.

Voldoende beweging

Uw puppy heeft ook veel beweging nodig. Te veel bewegen is niet goed, maar te weinig ook niet. De pup leert vanaf het eerste jaar  bewegen en ontwikkelt zijn coördinatievermogen. Het is dus goed om uw puppy kennis te laten maken met verschillende ondergronden en omgevingen tijdens het opvoeden van uw puppy. Zo is lopen op gras heel wat anders dan lopen op de stoep of in het zand. Aangezien het warm kan worden in de zomer is het belangrijk dat je viervoeter genoeg te drinken krijgt. Daarnaast kan je met een koelmat voor honden ervoor zorgen dat je hond niet oververwit raakt.

Gezondheid van je pup

Ook heel belangrijk: ontworm uw puppy tijdig  en bescherm hem tegen vlooien! Puppy's zijn besmet met rondwormen in de baarmoeder en vervolgens via de moedermelk. Daarom is het  tijdig ontwormen van puppy's enorm belangrijk. Kijk wanneer fokkers het doen en volg dan deze ontwormingstips voor puppy's tot uw hond zes maanden oud is. Sommige ontwormingstabletten hebben een heerlijke smaak waardoor je kind ze meteen wil eten als ze in de hand hebben. 

Geef een reactie