Steeds meer mensen in Nederland maken gebruik van een elektrische fiets en dat is zeker niet vreemd. De Nederlandse infrastructuur is namelijk geschikt voor fietsers en daarnaast is een elektrische fiets ook veel makkelijker dan een normale fiets. Een elektrische fiets beschikt namelijk over trapondersteuning. Door de trapondersteuning hoef je heel weinig te trappen en kun je alsnog hoge snelheden behalen ten opzichte van een normale fiets. Makkelijker kan het niet gemaakt worden. Helaas zijn elektrische fietsen enorm prijzig en kosten deze soms wel vijfduizend euro. Natuurlijk heeft niet iedereen dit bedrag op zijn of haar rekening staan. Dat is begrijpelijk en daarom kijken veel mensen naar het aanvragen van een lening voor het aanschaffen van een elektrische fiets. Maar is het lenen van geld voor elektrische fiets wel zo verstandig? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Leen alleen geld als het moet

Geld lenen is vrijwel nooit verstandig, tenzij je het geld gaat gebruiken voor iets waar je niet zonder kunt leven maar geen geld voor hebt. Door geld te lenen ben je namelijk verplicht om de lening terug te betalen en jij kan natuurlijk niet in de toekomst kijken. Er is dus een kans aanwezig dat jij je inkomsten verliest en daardoor het bedrag niet meer terug kan betalen. Hierdoor kun je veel meer kwijt raken dan het geleende bedrag. Als jij dus een elektrische fiets nodig hebt is het wel verstandig om een kalkhoff elektrische fiets aan te schaffen, mits je de lening terug kan betalen. Deze fietsen dalen namelijk niet zo snel in waarde en de kwaliteit van de fietsen is erg hoog.

 

Lenen kost geld!

Er zijn tegenwoordig nog steeds mensen die denken dat het lenen van geld gratis is. Helaas is dit niet zo, want de persoon of financiële instantie die jou de lening verstrekt wilt er natuurlijk ook op kunnen verdienen. Je betaalt dus altijd rente over de lening. Houd er ook rekening mee dat als jij een lening aanvraagt voor de kalkhoff elektrische fietsen de lening altijd geregistreerd wordt bij het BKR. Een registratie bij het BKR kan voorkomen dat jij in de toekomst een lening kan aanvragen, zoals een hypotheek. Betaal daarom altijd de lening zo snel mogelijk, af zodat je niet in de financiële problemen kan komen door het aanschaffen van een kalkhoff elektrische fiets. Denk dan ook goed na over de keuzes die je maakt.

 

Geef een reactie