Als je letselschade hebt opgelopen, kan het aantrekkelijk zijn om een letselschade advocaat in te huren. Wanneer jij in een ongeluk belandt en jij niet de schuldige bent, is het natuurlijk niet de bedoeling dat jij op moet draaien voor de kosten. Zeker wanneer je ernstige letselschade hebt opgelopen zul jij misschien voor een langere periode bepaalde dingen niet meer kunnen doen. Je zult misschien niet meer kunnen sporten of zelfs niet meer kunnen werken. Als dit het geval is, dan is het belangrijk dat jij geld krijgt voor het ongeluk dat is gebeurd. Wel heeft het inhuren van een letselschade advocaat alleen zin als de opgelopen schade niet je eigen schuld is.

 

Verschillende soorten advocaten

Wanneer je op zoek gaat naar een advocaat is het belangrijk dat je onderscheid maakt in de verschillende takken. Je hebt namelijk in principe genoeg aan één advocaat. Echter is het in dit beroep zo dat elke advocaat zich in één specifiek soort zaken specialiseert. Zo heb je bijvoorbeeld advocaten die zich richten op scheidingen, maar ook advocaten die zich richten op vandalisme. Wanneer jij letselschade oploopt, is het natuurlijk wel zo fijn als iemand veel van het onderwerp af weet. Bovendien heeft een letselschade advocaat een stuk meer ervaring als het gaat om zaken zoals die van jou. Het maakt dus in principe niet uit of het een letselschade advocaat Eindhoven of letselschade advocaat in Almelo is, zolang de advocaat maar veel weet over letselschade. Vaak is het voor jezelf echter goedkoper om voor een advocaat bij jou in de buurt te kiezen. Dit moet zeker als je in een grote stad woont geen probleem zijn.

 

Wat kun je voor je advocaat betekenen?

Als je een advocaat inhuurt, is het natuurlijk de bedoeling dat deze persoon ervoor zorgt dat jij krijgt waar je recht op hebt. Om hiervoor te zorgen, is het verstandig dat je een paar dingen doet na het ongeval. Als je net letselschade hebt opgelopen is het belangrijk dat je de gegevens van de persoon opschrijft die aansprakelijk is. Ook is het handig om te kijken naar eventuele getuigen in de omgeving. Bij deze personen kun je ook het beste even om de gegevens vragen. Dit kan je later in het proces helpen bij het leveren van bewijs. Na dit gedaan te hebben is het, ook als je denkt dat het niet nodig is, belangrijk om naar de huisarts te gaan. Deze zal namelijk een medisch dossier openen dat later als bewijs kan worden gebruikt om de schade aan te tonen.

Geef een reactie