Mocht je werkzaam zijn in de horeca of zelfs een eigen horeca zaak bezitten, dan heb je geluk. Je bent werkzaam in de mooiste sector ter wereld. Overal mensen die je een glimlach bezorgt, overal leuke collega’s, een lekker drankje doen na het werk en een hapje eten krijgen uit de keuken als er wat over is; heerlijk. Daarnaast leer je zo ongelooflijk veel. In de horeca kom je in contact met heel verschillende zaken en mensen. Je krijgt verfrissende inzichten en als je goed kijkt, kun je overal wel wat van leren. Maar tegelijkertijd is de horeca ook een vrij zware en drukke sector. Dit kan je af en toe een beetje stress geven. Daarom willen we je een handje gaan helpen. Hoe we dit gaan doen? We zijn er al mee bezig, door je te voorzien van deze blog vol tips and tricks voor de horeca sector. Wil je minder stress krijgen van alle werkzaamheden die op je wachten? Dan is deze blog echt iets voor jou. 

Investeer in de juiste apparatuur

Als je een horecazaak hebt, dan is de juiste apparatuur van groot belang. Je komt er niet mee weg door simpelweg wat spul te kopen op de rommelmarkt of van AliExpress. Dingen worden intensief en professioneel gebruikt, je moet dus echt voor kwaliteit gaan. Je kent het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ vast wel en hier gaat dat op als nooit tevoren. Je kunt daarom bijvoorbeeld maar beter gaan voor die ene goede ijsblokjesmachine in plaats van de goedkoopste. Jij hoeft je voorlopig geen zorgen meer te maken over de werking, het onderhoud en de vervanging en je klanten hebben een lekker koel drankje!

Personeel

Personeel is van groot belang in de horeca en daarom zul je de toppers die je al aan het werk hebt moeten behouden. Je moet ze iets unieks bieden. De kans om zich te blijven ontwikkelen, een mooi salaris, gevarieerde werkzaamheden, doen wat ze leuk vinden, een gezellige omgeving en ga zo maar door. In elke sector is dit belangrijk, maar in de horeca nog meer. Waarom? Omdat mensen snel weg zijn gestapt uit de horeca en nu weer lastig te vinden zijn. 

Plezier

Dan de laatste, eentje die kort en krachtig is; heb plezier. Geniet van elk moment, ook al lijkt het wat minder leuk. Het is ontzettend belangrijk dat je plezier blijft hebben om het vol te houden. 

 

Geef een reactie