Als je binnenkort een nieuwe auto wilt aanschaffen dan kan je ervoor kiezen om het volledige bedrag te betalen of om een nieuwe auto te gaan leasen. Dit is een zeer moeilijke keuze omdat het leasen van een nieuwe auto ook voordelen biedt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat het voordeligst is voor jou. Hier vind je meer informatie over de voordelen van leasen en de voordelen van het aanschaffen van een nieuwe auto. Hierdoor kan je makkelijker een keuze maken uit het leasen van een auto of het aanschaffen van een auto. 

 

Voordelen leasen 

Wanneer je een auto gaat leasen, dan heeft dat veel voordelen. Je hoeft namelijk niet tienduizenden euro’s te betalen voor de lease auto en in plaats daarvan betaal je enkele honderden euro’s per maand aan de leasemaatschappij. Je hoeft ook geen wegenbelasting en verzekeringspremie van de auto te betalen omdat de auto eigendom is en blijft van de leasemaatschappij. Dit kan soms nadelig zijn als je een auto als eigendom wilt hebben. Als je een auto gaat leasen, dan hoef je de kosten van het onderhoud ook niet zelf te betalen en dat is zeer handig. Mocht je schade veroorzaakt hebben, dan kan je dit ook nog eens gratis laten repareren bij een schadehersteller. Kortom, het leasen van een auto is voordelig, maar helaas wordt de auto niet jouw eigendom. 

Voordelen aanschaffen auto 

Als je een auto gaat aanschaffen en je betaalt de volledige vraagprijs, dan heeft dat ook weer voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je niet vastzit aan een contract. Een auto zakelijk leasen werkt namelijk op basis van een contract. Mocht je in de financiële problemen komen en de auto eigenlijk niet meer kunnen betalen, dan moet je nog steeds de betalingen voldoen volgens het contract. Als je een auto hebt die jouw eigendom is, dan kan je die in dit geval verkopen. Wat veel mensen ook erg fijn vinden is dat de auto direct na het betalen van het volledige bedrag eigendom is van de koper. Het grootste nadeel van het aanschaffen van een auto is dat je zelf wel verantwoordelijk bent voor de verzekering en wegenbelasting. Ook moet je het onderhoud van je auto zelf betalen en ook als je schade hebt veroorzaakt aan je eigen auto, moet je hier zelf voor betalen. Dit is niet het geval als je kiest voor het leasen van een auto. 

 

Geef een reactie