Voordat je ervoor kiest om een bepaalde vloer te kopen wil je natuurlijk weten of dit een goede keuze is. Het kan echter zo zijn dat je niet weet waar je op moet letten bij het kopen van een vloer en dit is ook zeker niet raar. Het kopen van een vloer is niet iets wat je elke dag doet en er zijn meerdere overwegingen die je moet maken. Het is de laatste periode erg populair om te kiezen voor een pvc vloer. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van een een pvc vloer?

 

Het kiezen van een pvc vloer voor bij jou in huis

Wanneer je op zoek gaat naar een vloer wil je natuurlijk dat deze perfect bij je huis past. Daarnaast is het fijn als de vloer niet te duur is en zo lang mogelijk mee gaat. Ook is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid onderhoud er nodig is om de vloer mooi te houden. Verder is het aan te raden om te kijken naar hoe snel een vloer beschadigt, zeker als je kinderen hebt rondlopen. Als het gaat om de eerder genoemde punten is een pvc vloer eigenlijk van alle materialen het meest geschikt. Je kunt de vloer bovendien net zo makkelijk aanleggen als een vloer van laminaat. Verder is een pvc vloer niet meer te onderscheiden van houten visgraat vloeren van laminaatenparket.nl

 

De nadelen van een pvc vloer

Ondanks dat de pvc vloeren een hoop voordelen met zich meebrengen, zijn er net zoals bij de andere materialen ook een aantal nadelen. Zo zul je als je kiest voor een pvc vloer met clicksysteem een ondervloer moeten hebben. Wanneer je ervoor kiest om dit niet te doen is de kans aanwezig dat de vloer niet goed op zijn plek blijft liggen. Dit kan zowel betekenen dat het gaat schuiven als je er op loopt als dat de vloer gaat wegzakken op sommige plekken. Daarnaast heb je ook een dryback versie bij een pvc vloer en deze is relatief lastig om zelf aan te leggen. Het is hierbij aan te raden om een professional in te huren. Dit zal natuurlijk ook extra kosten met zich meebrengen. Door de dunheid van de pvc vloeren is het ook erg belangrijk dat de vloer eronder goed egaal is. Anders zul je dit uiteindelijk terug zien in je normale vloer.

Geef een reactie