Een gezonde levenstijl beginnen is niet alleen maar gezond eten en vijf keer per week naar de sportschool. Het is belangrijk om te kijken hoe je eigenschappen kan creëren en deze 'normaal' voor jezelf kan maken. Het is belangrijk dat je jouw volledige levensstijl omgooit. Dit betekent ook dat je soms andere beslissingen moet maken. Ga je voor de derde keer in de week mee een biertje doen of kies je ervoor om voor de derde keer naar de sportschool te gaan deze week? Dit zijn dingen die belangrijk zijn voor jou als persoon en die uiteindelijk maakt je wie je wilt worden.

Zoek het bij jezelf

Je bewust zijn van je gedrag is de eerste stap om dat gedrag te veranderen. Er zijn dingen die hierbij kunnen helpen, zoals een voedingsdagboek of een bewegingsdagboek. Dit kan je inzicht geven in bepaalde gewoontes. Een bewegingsdagboek kan u er bijvoorbeeld bewust van maken dat u veel rijdt en nooit fietst of ergens heen loopt. Een eetdagboek kan je bewust maken van het overslaan van het ontbijt en tussendoortjes tijdens het koken. Dit bewustzijn is essentieel. Het kan u ook helpen gezond gedrag te begrijpen. Dit gedrag wil je behouden of zelfs versterken. Als je weet wat je wilt veranderen, is de verleiding groot om snel te rennen. Helaas is de kans groot dat je te snel gaat en zoveel wilt dat het binnenkort onmogelijk is om alles te behouden. 

Persoonlijke verzorging

Bij persoonlijke verzorging denken mensen vaak aan jezelf verwennen. Maar persoonlijke verzorging heeft ook te maken met je eigen lichaam goed verzorgen. Doe regelmatig een check en wees niet terughoudend. Heb je het gevoel dat je minder scherp ziet? Ga dan direct naar de opticien, heb je het gevoel dat je minder goed hoort? Ga dan naar de audicien toe. Het is belangrijk dat je niet afwacht maar dat je goed kijkt naar welke mogelijkheden er zijn. 

Droom groot maar begin klein

Grote stappen en dus grote veranderingen zijn niet gunstig. Wees gewoon positief! Te veel advies en een te grote verandering in je levensstijl betekent dat er uiteindelijk niets verandert. Een gezonde levensstijl betekent geen drastische veranderingen. Hier zijn kleine stappen waarmee u kunt helpen. Ontbijt je graag met veel gebakken goederen? Verander dan één ontbijt per week in een gezonde smoothie. Of als je na het werk lekker op de bank wilt loungen. Trek dan één dag in de week na het werk je wandelschoenen aan en ga wandelen. 

Geef een reactie