Als je binnenkort een nieuwe woning wilt kopen dan is de kans erg groot dat je daarvoor een hypotheek moet aanvragen bij een kredietverstrekker. Een hypotheek is namelijk niets anders dan een lening die speciaal bedoeld is voor het aankopen van een woning of een ander vastgoedobject. Hier vind je meer informatie over hoe je het beste een hypotheek kan aanvragen en wat daar natuurlijk bij komt kijken. 

 

Kredietverstrekker vinden 

Een kredietverstrekker is een financiële organisatie waar jij terecht kan voor het aanvragen van een lening. Als je dus een hypotheek wilt aanvragen is het verstandig dat je ook een geschikte kredietverstrekker hebt gevonden. Dit hoeft niet altijd de bank zijn maar het kan ook een andere financiële organisatie zijn. Veel mensen kiezen er toch voor om bij de bank en hypotheek aan te vragen want dit vinden ze meer vertrouwd. Dit heeft vaak mee te maken dat ze al jarenlang klant zijn van een bepaalde bank en dan is het ook vrij logisch dat je bij dezelde bank een hypotheek gaat aanvragen.

 

Hypotheek berekenen

Je wilt natuurlijk weten wat je kan lenen en daarom is het belangrijk om ook de hypotheek te berekenen. Hypotheek berekenen kan je heel eenvoudig doen via de website van een kredietverstrekker. De kredietverstrekker vraagt dan namelijk om enkele gegevens zoals het bruto jaarinkomen, openstaande schulden en de vaste lasten. Als je deze gegevens in hebt gevuld dan krijg je binnen enkele seconden al te zien wat het maximale bedrag is dat jij kan lenen voor het aankopen van een woning. Dit bedrag is niet altijd correct en wordt ook geschat. Er is dus altijd een kans aanwezig dat als jij op gesprek komt bij een kredietverstrekker voor het aanvragen van een hypotheek, dat je juist meer of minder kan lenen.

Voor hoelang lenen?

Als je een hypotheek gaat aanvragen voor het aanschaffen van een huis, dan wil je natuurlijk weten hoe lang het duurt voordat de volledige lening is terugbetaald . De meeste huizen kosten enkele honderden duizenden euro's dus je kan verwachten dat dit enkele tientallen jaren kan duren. De meeste kredietverstrekkers werken met een termijn van minimaal 30 jaar. Mocht je een aantoonbaar ruim inkomen hebben, dan kan dit vrijwel altijd verkort worden. Houd er wel rekening mee dat de hypotheekrente 30 jaar vast moet zijn. Dit is erg belangrijk want anders heeft de bank het recht om de rente op de hypotheek te verhogen.

Geef een reactie