Een nieuwe auto kopen kan best overweldigend zijn. Gelukkig sta je er niet alleen voor, zeker niet met dit artikel aan je zijde. Je moet natuurlijk aan erg veel dingen denken bij de aanschaf van een nieuw vierwielig motorvoertuig; van hoe je alles gaat bekostigen tot de functies die je auto moet hebben en de behoeftes die hij moet kunnen vervullen. En dan is er nog de vraag wat je mooi vindt. Een iveco daily occasion via Dutchvans wellicht? Welke auto je ook op het oog hebt en/of waar je je ook zorgen over maakt, we gaan samen kijken naar dé tips voor auto-aanschaf. 

 

Budgetteren is ook leren 

 

Allereerst gaan we het hebben over het #1 ongemakkelijke onderwerp bij Nederlanders: geld. We praten er niet graag over, al helemaal niet als het grote uitgaves betreft, en tóch gaan we dat hier wel even doen. Een auto is namelijk sowieso een grote uitgave, maar er is nog een staartje: een auto is geen eenmalige uitgave, maar een blijvende investering die steeds opnieuw dingen van je vragen zal. Denk aan de voorspelbare dingen zoals schoonmaak, belasting en brandstof, maar ook aan onvoorspelbare dingen zoals non-regulier onderhoud en reparaties als er iets misgaat. Ook moet je misschien een keer je banden laten wisselen om beter op de weersomstandigheden te kunnen reageren en moet écht weleens de ruitenwisservloeistof bijgevuld worden, om maar wat te noemen. Bij de aanschaf van een nieuwe auto moet je dus niet alleen kunnen budgetteren op de aanschafprijs, maar ook op alle voorziene én onvoorziene kosten die zullen blijven komen zolang je de auto hebt. Plan altijd meer uitgaven dan je denkt, dan loop je het minste risico. 

 

Jouw auto, jouw regels

 

Deze vraag klinkt misschien een beetje gek, maar hij gaat je helpen: wat moet jouw auto allemaal voor je kunnen doen? Een auto heeft, naast je van A naar B vervoeren, nog allerlei secundaire functies, en voor iedereen zijn die net anders. Sommigen hebben een auto nodig waar veel mensen én huisdieren comfortabel in passen, anderen willen letten op Moeder Aarde en hun uitstoot verminderen, en weer anderen willen juist in een dure, mooie sportauto gezien worden en hebben verder geen binnenruimte nodig. Waar je behoeftes ook liggen, je moet ze eerst weten voordat je een auto kan aanschaffen die eraan voldoet. 

 

Budgetteren en naar je behoeftes leren luisteren. Dat is voor veel situaties goed advies, en dus ook voor de aanschaf van jouw nieuwe auto. 

 

Geef een reactie